Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Локомотив“ (Пловдив) и „Левски“ не се победиха - 2:2

Отборите на „Локомотив“ (Пловдив) и „Левски“  завършиха 2:2 в мач от втория кръг на  Първа професионална лига. Головете за домакините реализираха Марчев в 3-ата минута и Камбуров в 65-ата от дузпа, а за гостите се разписаха ганаецът Нар в 12-ата и нигериецът Адениджи в 13-ата минута – негово първо попадение в официален мач за столичани.

Около 4000 зрители гледаха интригуващия двубоя на стадиона в Пловдив, а сред тях бяха националният селекционер Ивайло Петев и легендите на „сините“ Наско Сираков и Божидар Искренов. Преди началото на срещата бе почетена паметта на починалия бивш футболист на „черно-белите“ Траян Дянков и на Емил Пиргов - баща на вратаря на домакините Илко Пиргов и на защитника на „сините“ Димитър Пиргов.

Срещата бе белязана с обрати в резултата и пропуски пред двете врати. В 86-ата минута Камбуров бе изведен в чиста позиция от Марчев, но неговият шут от около 5-6 метра се отби в напречната греда и тупна на гол линията. В 90-ата минута гостите също имаха шанс да реализират, но първо Георги Костадинов стреля, а Илко Пиргов изби, а после при добавката Венцислав Христов прати топката в аут. Така под ръководството на треньора Люпко Петрович, който се върна в тима през месец май, „Левски“ няма победа в шест поредни мача.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна