Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освиркана от публиката, Юлия Ефремова спечели сребро на 100 метра бруст в Рио

4
Освиркана от публиката, Юлия Ефремова спечели сребро на 100 метра бруст в Рио
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Юлия Ефремова, която беше допусната в последния момент до участие на Олимпийските игри в Рио де Жанейро заради допинг скандала в руския спорт спечели сребърен медал в дисциплината 100 метра от олимпийския турнир по плуване. Рускинята бе посрещната враждебно и освиркана от публиката, а след награждаването не бе поздравена от шампионката Лили Кинг (САЩ) и от бронзовата медалистка Кейти Мейли (САЩ).

Разочарована съм, защото не успях да го направя. Но и това сребро тежи много и е най-ценното от всичките ми медали. Разбирам тези, които не ме поздравиха, защото те са повлияни от писанията в медиите, които не бяха верни. От друга страна, не мога да се съглася с тях. Всички спортисти трябва да стоят далеч от политиката, а те просто гледат телевизия и вярват на всичко написано. Мислех, че студената война отдавна е в миналото, но не знам защо сега я разпалват и използват в спорта, каза Ефимова след награждаването. След състезанието рускинята не сдържа сълзите и дълго плака в ръцете на свой приятел.

Американката Лили Кинг спечели златото в дисциплината с нов олимпийски рекорд като финишира 1:04.93 минути. Трета завърши Кейти Мейли (САЩ) с 1:05.69 минути.

Доказах, че мога да се състезавам чиста и пак да бъда първа, каза Кинг.

Олимпийската шампионка в дисциплината отИгрите в Лондон Рута Мейлутите (Литва) изостана на втората дължина и завърши едва седма.

 

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна