Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димо Гяуров: Нямам детска мечта да бъда президент

Димо Гяуров
Снимка: БГНЕС

Разнопосочността на говоренето по казуса "Абдуллах Бююк" от страна на представителите на МВР поражда допълнително съмнение, че най-вероятно става дума за сделка – ако тя отговаря на интересите на страната ни, няма лошо да бъде реализирана, но само ако това бъде ясно заявено и аргументирано. Тази позиция изрази в предаването "12+3" бившият директор на Националната разузнавателна служба и бивш посланик Димо Гяуров. Бююк бе задържан и екстрадиран по сигнал на Интерпол. Той е издирван от турските власти във връзка с неотдавнашния опит за преврат.

Запитан дали ще се включи в генералската линия от кандидати за предстоящите президентски избори като евентуална номинация на Реформаторския блок, Димо Гяуров коментира:

Не знам кой измисли тезата за необходимостта от генералска битка. На България е необходим мъдър и балансиран човек, който умее да постига консенсус и се държи адекватно в Европа и света, отстоявайки българските интереси.

Що се отнася до мен, аз нямам нереализирани детски мечти и това е встрани от моите планове.

След срещата Путин – Ердоган възникват много питанки и извън техните двустранни отношения, заяви още Гяуров:

Критиките срещу ЕС и НАТО продължават. Всичко това не може да не се отрази на двустранните ни отношения и на средата за сигурност.

Цялото интервю на Лъчезар Цветков с Димо Гяуров чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна