Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Дънекова: Получава се един парадокс

Лекоатлетката Силвия Дънекова заяви, че не се смята за виновна заради положителната допинг проба. По-рано днес състезателката на 3000 метра стипълчейз говори пред българските журналисти на Олимпиадата в Рио де Жанейро, сред които беше и пратеникът на Националното радио Теодор Черешев.



Искам да кажа, че съм пред вас, за да кажа обективната истина, а не да се оправдавам. Факт е, че ми излезе положителна допинг проба. Те се хващат за някакво минимално съмнение. Взимат ми една проба на 30 юли и тя излиза негативна. Взимат ми една проба на 1 август – две за урина и една за кръв. Първата за урина излиза негативна, а на втората урина казват за това съмнение. Парадоксалното е, че от 1 август, те ми казват чак сега на 9 август. Ако моето нарушение бе толкова тежко, колкото го изкарват някои журналисти в България, щяха да ми кажат още на 2 или 3 август, че съм виновна и да напусна олимпийското село. Нещата се забавиха много. Аз още не съм наказана. До момента Б пробата на урината ми още не е излязла. Това отново е един парадокс, коментира Дънекова.



Отношение по темата взе и д-р Стефан Стругаров: От страна на държавата, на Българския олимпийски комитет бяха взети всички мерки. Наистина отговорността е само на състезателя, в чиято проба е намерено това вещество. От тук насетне чакаме решение на Международната централа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна