Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Лалова е на полуфинал в бягането на 200 метра в Рио де Жанейро

4
Ивет Лалова е на полуфинал в бягането на 200 метра в Рио де Жанейро
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ивет Лалова се класира за полуфиналите в спринта на 200 метра на олимпийския турнир по лека атлетика в Рио де Жанейро. Европейската вицешампионка от първенството в Амстердам спечели бягането си в седма серия с 22 секунди 61 стотни. 

32-годишната българка влиза със седмо постижение в полфиналите от всички серии. Най-бърза в пресявките беше Мари-Жозе Та Лу (Кот Д'Ивоар) с лично постижение от 22 секунди 31 стотни, следвана от американките Дийджа Стивънс с 22 секунди 45 стотни и Тори Бауи с 22 секунди 47 стотни.

Двукратната олимпийска шампионка в дисциплината от Игрите в  Атина и Пекин Вероника Кемпбъл-Браун (Ямайка) изненадващо отпадна в пресявките. Тя завърши трета в последната девета серия за 22 секунди 97 стотни, като не успя да се класира по време, завършвайки на 3 стотни от секундата зад последната в полуфиналите Анхела Тенорио (Еквадор).

 Дай боже да стигна до финал на 200 метра. Разтежението беше преди Олимпиадата. Сега съм добре. Моят съпруг е тук и правим всичко възможно, за да стигнем до края. Тук бяганията са по много странно време. Днес трябваше да стана в 5.30 сутринта, а сериите бяха в 10.00 часа сутринта. Утре полуфиналите са в 10.30 часа вечерта. Програмата е странна и човек не може да си направи точните планове. Хубавото е, че условията за 200 метра са по-добри, заяви Ивет Лалова след бягането в специално интервю за БНР пред пратеника ни на Игрите Теодор Черешев.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна