Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 44-годишен мъж за умишлен палеж на тютюневите складове в Пловдив

Той е без постоянен адрес, криминално проявен и до момента е осъждан многократно

| обновено на 22.08.16 в 16:55

За умишлен палеж на тютюневите складове в Пловдив е задържан 44-годишният Любомир Данчев от същия град. Обвинението срещу него е, че е запалил сгради, собственост на дружеството "Р.И.П.А.", както и сграда, собственост на "Галакси инвестмънт груп". Прокуратурата проверява дали Данчев, който е задържан за 72 часа, е имал съучастници, както и дали е склонен да извърши престъплението. Любомир Данчев е без постоянен адрес, криминално проявен и до момента е осъждан многократно.

Пожарът в събота е представлявал опасност за живеещите наоколо, а запаленото имущество има историческа и художествена стойност, съобщиха от Пловдивската апелативна прокуратура. Разпитани са много свидетели, събрани са снимки и видеозаписи, дело на гражданин, заснел началото на пожара. 

Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде утре в Пловдив, където ще проведе работни срещи в прокуратурата и МВР по случая.

Междувременно ръководството на БСП - Пловдив поиска оставка на кмета Иван Тотев и наказания за "всички, допринесли за разрушаването на Тютюневия град". В декларация на социалистите се подчертава още, че след събарянето на склада на ул. "Одрин" 8, местната власт, въпреки призивите не е взела мерки за опазване и поддържане на сградите - паметници на културата.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени