Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Стоичков официално представи новия треньор на ЦСКА - София

Снимка: БГНЕС

Христо Стоичков официално представи новия старши треньор на ЦСКА-София – Едуард Йорданеску. Носителят на Златната топка за 1994 година и акционер в клуба заяви, че решението за неговото привличане е взето единодушно от ръководството.

Пожелавам ти в края на сезона да бъдеш също толкова усмихнат, колкото си днес. Привърженик съм да се запази съблекалнята, треньорът, но треньори се сменят навсякъде – в Испания, в Германия, в Англия. Това не е нещо ново. Много ми е лесно да звънна на баща му Ангел Йорданеску, на Джика Хаджи, на Джика Попеску и да получа информация. Много е лесно да имаш такъв учител като Ангел Йорданеску и беше лесно да се спрем на Едуард. Решението за неговото привличане е колективно, каза Христо Стоичков.



По време на представянето Христо Стоичков обясни, че незадоволителните резултати в последно време са причина за раздялата с Христо Янев, но вратата в ЦСКА остава отворена за него.

Винаги съм уважавал Ицо Янев. Трудно е да се разделя с човек, който е бил мой футболист. Но резултатите диктуват самата динамика. Виждате, че и в световния футбол е така. Вратата не е затворена за Ицо, просто се нуждаехме от нещо ново. Когато си честен и трудолюбив, винаги ще имаш работа. Сигурен съм, че Ицо Янев сам ще си направи изводите и ще продължи развитието си. Ето, пример е Димитър Пенев и това колко пъти той е бил треньор в ЦСКА, допълни Стоичков.

Новият наставник от своя страна обеща "червените" да играят офанзивен футбол. Румънецът е наясно с очакванията към него, но поиска време, за да развие потенциала на отбора.

Днес е страхотен ден за мен, защото се присъединявам към семейството на ЦСКА. За мен е чест да бъда до такива легенди. ЦСКА е клуб с традиции и страхотни фенове. Имаме страшно много работа да вършим. Поемам голяма отговорност да бъда в такъв отбор и аз съм готов да я нося на раменете си, каза Йорданеску.



Димитър Пенев остава почетен президент на ЦСКА, а Пламен Марков ще бъде спортен директор на клуба. Бившият президент на "Литекс" Трифон Попов ще изпълнява функциите на финансов директор при "червените". 

В последно време е модерно да си говорим за директори. Димитър Пенев си остава почетен президент на ЦСКА. За мен е чест, че отново пак си с нас. Спортен директор ще бъде Пламен Марков. Той е голям професионалист и затова от днес е спортен директор. Финансов директор е Трифон Попов. Имах възможността да работя с него, той се занимава най-добре с финансовите неща, завърши Стоичков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна