Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благой Георгиев вкара първи гол за "Оренбург"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският полузащитник Благой Георгиев вкара първото си попадение с екипа на "Оренбург", но тимът му отстъпи с 1:3 на "Спартак" (Москва) в среща от 7-ия кръг на руската Висша лига.
Спартаковци вече 7 мача от началото на първенството нямат поражение, а още във 2-рата минута откриха резултата чрез Куинси Промес, който завърши атака на Роман Зобнин.

Българският халф на новаците можеше да изравни в 25-ата минута, но вратарят на "Спартак" Артьом Ребров отрази мощния удар в близкия ъгъл на бившия български национал. Домакините изравниха в 41-вата минута от дузпа, реализирана от Благой. Ромуло събори в наказателното поле Владимир Полуяхтов, а от 11-те метра Георгиев вкара в стил Паненка, пращайки топката под гредата без шанс за вратаря.

Гостите от Москва стигнаха до успеха в рамките на три минути в средата на второто полувреме. Промес вкара второто си попадение в 66-ата минута, а само три по-късно той асистира на Джано Ананидзе за 1:3.

В 81-вата минута на терена за "Спартак" се появи Ивелин Попов, който замени именно Ананидзе. И двамата българи получиха жълти картони в последните минути. Попов заради възпрепятстване на изпълнение на свободен удар, а Благо заради разправия с Дмитрий Комбаров.

И докато "Спартак" излезе начело с победата си с 19 точки с 5 пред ЦСКА и 7 пред "Зенит", то новаците от "Оренбург" се смъкнаха на предпоследното 15-о място само с 4 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени