Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките харесаха русенската зала "Булстрад Арена"

Волейболистките в новата зала в Русе
Снимка: Антони Йорданов

Националките ни по волейбол и треньорският щаб останаха очаровани от русенската зала "Булстрад Арена", в която влязоха за първи път. Тимът ни спря да пренощува край Дунав на път за румънския град Пятра Нямц, където от четвъртък е вторият турнир от европейската квалификация на група „Е”.

Отборът на треньора Иван Сеферинов първо разгледа откритата миналата година "Булстрад Арена", а после имаше занимание в една от тренировъчните зали пред стотина фена. Тренировката бе открита за любителите на волейбола, като голяма част от децата после се снимаха със състезателките.

Днес националките продължават с автобуса на федерацията към Пятра Нямц, който се намира на около 400 км от Русе. В четвъртък първият мач на нашите е срещу Черна гора, следват срещи с Швейцария и Румъния. 

На първия турнир в зала "Христо Ботев" тимът ни спечели и трите си срещи с по 3:0 и така сега ще е достатъчна само една победа с 3:0 над който и да е съперник, за да си гарантира първото място и директна квота за европейското първенство догодина в Азербайджан и Грузия.

Зала "Булстрад Арена" е сред вариантите да приеме мачове от световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г., на което страната ни е домакин съвместно с Италия. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна