Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кадиев: Няма да се учудя, ако кандидатурата на Орешарски е предварително консултирана с ГЕРБ

Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски, всъщност, е кандидатът за президент на ДПС. Той е зависим човек. Не бих се учудил, ако номинацията му е предварително консултирана с ГЕРБ.

Това каза за “Хоризонт“ в предаването “Нещо повече“ независимият депутат Георги Кадиев и председател на партия “Нормална държава“ след като вчера изненадващо инициативен комитет издигна кандидатурата на бившия премиер Пламен Орешарски за президент:

Мисля, че Орешарски е зависим човек. Това не е негово лично решение и мисля, че това е част от някакъв сценарий. Не обичам теории на конспирациите, но не виждам друга възможност. Не мисля, че ляв човек“ ще гласува за него. Самата кандидатура е нелепа - да тръгнеш един месец преди изборите и тепърва да правиш кампания, освен ако нямаш или голямо финансиране, или някакви мощни структури, или медии зад теб, които да ти осигурят комфорт. Аз мисля, че ДПС го подкрепя и че той всъщност е кандидатът на ДПС и всъщност е протегнатата ръка към Бойко Борисов, която ще се търгува на втори тур. Всеки един човек с глава на раменете си изобщо няма да направи тази крачка.

Кадиев беше категоричен, че ГЕРБ имат полза от кандидати, с които могат да преговарят на втори тур. По думите му са се появили доста кандидати, с които те няма как да преговарят:

Очевидно ще има втори тур, дори и заради спецификата на самия президентски избор и необходимия брой гласове. Не бих се учудил, ако кандидатурата е предварително консултирана с ГЕРБ. Виждам го като човек, който си предлага или продава гласовете на другите двама кандидати, които отиват на балотаж.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна