Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светльо Витков: Искаме да разбъркаме картите на предстоящите президентски избори

Снимка: БГНЕС
Инициативен комитет издигна Светльо Витков от партия "Глас народен" за кандидат-президент. Кандидатът за вицепрезидент в двойката е Иван Велков – заместник-председател на Столичния общински съвет и представител на "Зелените". В предаването "12+3" Витков обясни защо се включва отново в надпреварата за държавен глава: 

Всъщност тази битка за президентския пост е нормална активност за всичките политически партии да участват в нея и особено за лидерите им, така смятам. Така че едни избори, които са национални, не могат да бъдат пренебрегнати от нито една партия, която сериозно желае да участва в управлението на държавата.

Витков посочи и какви са амбициите му за предстоящото състезание:

Амбициите на човек, според мен, трябва да бъдат реални. Реалността се обуславя от реалната картина на политическата действителност в момента, така че ние достатъчно е да разбъркаме картите, в смисъл да разбъркаме гласовете, които ще бъдат разпределени по големите партии, по малките, и естествено е нашето желание е да влезем поне в четворката.

По-важни са посланията, които ще изпратим – обединението, обединението на свестните хора по каузи, по работа, по инициативи и по експертиза. Това е важното – по конкретни теми, а не само политическо говорене и популизъм.

Иван Велков също обясни какви са неговите мотиви да участва:

С "Глас народен" от години поддържаме отношения и търсим възможности за сътрудничество. Още преди година в кампанията за местните избори бяхме в доста интензивни контакти, което според нас е съвсем естествено за всички извънпарламентарни партии. Комбинирането на ресурси в кампания е изключително ценно и е единствената възможност част от тезите и идеите на организации като нашата или като "Глас народен" – да бъдат чути от повече хора. Конкретно какво ме накара – накара ме решението на Националния съвет на "Зелените" да търсим точно такава форма на изява.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна