Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орлин Павлов в полет и „С едно крило“

БНР Новини
Снимка: личен архив

Обичаният от всички певец Орлин Павлов наскоро имаше премиера на новия си видеоклип на песента „С едно крило“. Проектът е съвместно дело между него и Борислав Бояджиев, както и на още двама доказали себе си български музиканти. Песента е съчетание на модерен електронен бийт и класическа щрайх секция, изпълнена от Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ и оркестрирана от Румен Бояджиев-син. Текстът на Любо Киров разказва вълнуваща любовна история. Изпълнен с напрежение и емоции е и видеоклипът към парчето, който притежава достойнствата на късометражен филм. Кинематографичният сюжет проследява двойка влюбени, на фона на променена до неузнаваемост постапокалиптична София. Подобно на белезите, които оставя любовта, в паралелната вселена съжителстват разруха и красота, близост и отчаяние. В главните роли на лентата се превъплъщават Орлин Павлов и Лина Роскин.


Многопластовият Павлов съчетава в себе си всички качества на съвременния артист: музикант, актьор, визионер. Нека да припомним, че той е роден и израснал в семейство на музиканти и за него е съвсем естествено да покори голямата сцена бързо, уверено и професионално. Познат е на публиката като член на група „Каффе“. През 2014 г. осъществява първото си музикално турне в Съединените Щати съвместно с Борислав Бояджиев, по-известен като DJ Borche. Успоредно с кариерата си в поп музиката Орлин се изявява и на джаз сцената. Има реализирани успешни и дългосрочни проекти с Живко Петров, JP3 и Биг Бенд „Брас Асоциация“ и Ангел Заберски – син. През 2015 г., на сцената на зала България, Павлов реализира самостоятелен концерт съвместно с Биг Бенд „Брас Асоциация“ и Софийска филхармония в чест на 100 г. от рождението на Франк Синатра, и свои авторски песни, специално аранжирани за камерен оркестър.


Официалната премиера на най-новия музикален проект на артиста „С едно крило” се състоя в Sofia Live Club и събра екипа, приятели и почитатели. В края на вечерта Павлов подари сребърни криле на всички присъстващи.

Ето какво ни разказва Орлин, който съчетава прекрасно двете си същности на певец и актьор:



С Борислав Бояджиев, който е автор на музиката и аранжимента, готвим парчето отдавна. Идеята е отпреди две години. Аз измислих кантото, а той оформи песента. Успяхме да я завършим в края на месец май. И за да има по-филмово звучене, се включи и Румен Бояджиев – син, който направи оркестрация за Камерен ансамбъл „Софийски солисти“. Те записаха страхотен щрайх. Парчето в този вариант придоби съвсем различен звук и дълбочина. Мастерирахме го в САЩ, точно заради звука, който търсехме. Направихме и видеоклип. Режисьор е Любомир Печев. Двамата с него решихме клипа на песента да е решен като филм, а не статично да стоя пред камерата. Снимахме в Киноцентър „Бояна” и в едни изоставени силози покрай София. Направихме и малко визуални ефекти и края на юни го завършихме. Пуснахме го сега, съвсем скоро. Текстът на една песен е много важен. – добавя Павлов – Защо с едно крило? Защото винаги в живота се случва така, че някой да ни откъсне едното крило или да имаме само едно. Дали това е любов или нещо друго, всеки да прецени сам за себе си и да задейства фантазията си. Сега снимам третия филм на Ники Илиев и един сериал, но… ще го запазя в тайна.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна