Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лукойл Академик“ с домакински мачове в зала „Универсиада“

„Лукойл Академик“ с домакински мачове в зала „Универсиада“
Снимка: Sportal.bg

Баскетболният ни шампион при мъжете - "Лукойл Академик", ще има сериозно изпитание идната седмица. Във вторник посреща в зала "Универсиада" първенеца на Румъния - "Орадя". Два дни по-късно е реваншът в северната ни съседка, а крайният победител ще намери място в групите на новосформираната Шампионска лига. Не успелият да влезе там ще продължи в турнира ФИБА Европа."Лукойл Академик" се завръща в столицата за европейските срещи след 5-годишно прекъсване, а амбицията на шампионите ни е да играе така, че да накара и публиката също да се завърне.

Решението на ръководството е Лукойл Академик да се върна в зала "Универсиада". Миналата година играхме в Ботевград, защото се надявахме баскетболната публика там да ни припознае, но не се получи. Затова се връщаме в София. Отборът има нужда от малко подкрепа, за да покаже качествата си. Не са много баскетболните мачове в София и затова решихме да се доверим на зажаднялата за баскетбол на високо ниво публика в столицата, каза старши треньор на „Лукойл Академик“ Тони Дечев.

Очакванията в Лукойл Академик са високи, както винаги. Очаквам в тези два мача да се представим на ниво и да се класиране. Но дори и да не успеем ще имаме още много мачове. Аз съм оптимист, въпреки че в контролите играхме колебливо. Целите в Лукойл винаги са едни и същи. За нас най-важното е да се класираме за групите на Шампионската лига, каза капитанът Филип Виденов. 

Сред останалите цели преди тима този сезон е спечелването на Суперкупата на страната - двубоят с "Рилски спортист" е идната неделя. След това Купата на България и шампионската титла.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна