Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва "Форум Градът 2016: Бъдещето на българските градове"

Снимка: БГНЕС

В София днес се открива "Форум Градът 2016: Бъдещето на българските градове“. Един от участниците в този форум е Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта в столицата. В интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" той коментира:

Финансирането е основният въпрос, който стои на дневен ред пред българските градове, но също така има и много сложни технически и инженерни решения, които трябва да се вземат на експертно ниво.
Към момента се разработват проекти за час от околовръстния път, която е между бул. "Бъкстоун“ и пътния възел до кв. "Люлин“, което е най-тежката отсечка от околовръстния път на София. Идейните проекти за отсечката между кв. "Младост“ и АМ "Тракия“ са вече готови. Очакваме там догодина да започне строителство по пътния възел, който е при бул. "Самоковско шосе“ и околовръстния път. Финансирането го осигурява Агенция "Пътна инфраструктура“. Правителството отпусна на Столична община над 1 милион лева за изграждането на локалните платна на северната скоростна тангента.

Цялото интервю с Евгени Крусев можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна