Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люпко Петрович пред сръбските издания: Ситуацията в "Левски" не е добра

Люпко Петрович
Снимка: БГНЕС

Подалият оставка старши треньор на "Левски" Люпко Петрович обяви в интервю за сръбското издание "Вечерне Новости", че ситуацията в софийския футболен клуб не е добра и е решил да напусне, защото "повече не може да се бори с вятърни мелници".

"Ситуацията в Левски не е добра. Не е ясно кой е собственик. Организацията е слаба. Уморен съм. Не мога повече да се боря с вятърни мелници. Нямам сили", заяви Петрович.

"Феновете на Левски са като на Цървена звезда, най-многобройните, и очакват само победи. Задълженията са големи, изискванията са още по- големи, а моята отговорност е най-голяма. Нямам сили да се боря с милион проблеми. Само ще дам един пример. Когато пристигнах, поисках пет-шест нови попълнения, но нито един от моя лист не беше взет", допълни той.

Петрович се гордее със свършеното на "Герена" с оглед на обстоятелствата. "Горд съм от постигнатото. Не е моя работа да говоря, но всички в България знаят, че направих чудо. Не е нормално при всички обстоятелства да бъдем пред Лудогорец. Успехът ни дойде, защото създадохме компактен отбор и много силен колектив. Въпреки това, имахме трудности срещу всички съперници, въпреки че побеждавахме", каза 69-годишният сръбски спец.

Той съжалява само за отпадането в "Лига Европа" от "Марибор" след две равенства 0:0 като гост и 1:1 като домакин. "Левски игра 14 мача през този сезон и не допусна загуба. Единствено съжалявам за отпадането от "Марибор" в квалификациите на Лига Европа. В Словения завършихме 0:0, в София водехме с 1:0, играехме добре, но получихме глупав гол и с него Марибор продължи", каза Петрович.

Сърбинът ще остане в София до документалното прекратяване на договора си с "Левски", след което ще се завърне в Белград. "Нуждая се от почивка и от по-спокойна работа. Може да стана съветник в някой клуб", каза той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна