Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скаут лигата по волейбол вече със 72 отбора

Снимка: Антони Йорданов

Вторият сезон на Скаут лигата по волейбол за търсене и развитие на талантливи малки състезатели стартира със 72 отбора. Началото през миналата година бе само с момичета и то в 6 тима, сега вече ще се включат и момчета до 13-годишна възраст. Участниците са разделени по-равно и в шестте региона на България, като всеки регион ще бъде представен с по шест отбора. Проектът е на Българска федерация по волейбол съвместно с корпорация "Развитие".

Надпреварата стартира в края на ноември във всичките шест региона на България - Витоша (София и областта), Хемус (Северна и Северозападна България), Струма (Югозападна България), Тракия (Южна България), Странджа (Югоизточна България) и Добруджа (Източна България).

Първо започват момичетата, като турнирите ще бъдат от 25 до 27 ноември едновременно с шест турнира в цялата страна. Следващата седмица са момчетата, които ще играят от 2 до 4 декември едновременно във всички региони. В София турнирите ще бъдат в столичната зала "Христо Ботев" в две поредни седмици. Сред градовете домакини ще бъдат - София, Варна, Бургас, Етрополе, Разлог, Кърджали, Смолян. Идеята на организаторите е да бъде обхванат периметъра на цялата страна.

Форматът предвижда изиграването на два кръга във всеки регион, след което следват финали. Накрай ще има международен турнир за купа "Развитие", в който ще участват шестте най-добри състава при момичетата и момчетата, както и отбори от чужбина. Основната цел на Скаут лигата е натрупване на повече мачове и опит сред подрастващите, както и открояването на талантливи деца. Проектът дава възможност на треньорите да се запознаят с максимален брой състезатели, чрез които да бъде направена качествена селекция за националните отбори в бъдеще. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна