Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Максимален брой квоти за Игрите в Пьончан е целта пред БФ биатлон

Максимален брой квоти за Игрите Пьончан е целта пред БФ биатлон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Спечелване на максимален брой от 4 квоти при мъжете и при жените за Зимните олимпийски игри в Пьончан е основната цел пред федерацията по биатлон за предстоящия сезон. Първият старт за Световната купа е точно след месец в Норвегия.

Мина лятната олимпиада и сега е ред да се обърне внимание и на зимните спортове. Повече шансове за 4 квоти имаме при мъжете, но се надявам и при жените да успеем да вземем максимума. На предишната олимпиада имахме само една представителка и ако в Пьончан се класират две дами, пак ще бъде напредък. Сега ситуацията се обърна и имаме по-силен мъжки състав. Ние сме малка страна и е трудно да бъдем на високо ниво и при двата пола, каза председателят на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска. 


Най-добрият ни състезател в последните години Владимир Илиев е амбициран да гони предни класирания в предстоящите стартове за Световната купа и световното първенство.

Амбицията ми е всеки следващ сезон да бъде по-добър от предишния. През миналия сезон не участвах в някои стартове заради контузия и сега, ако съм здрав, ще бъда по-напред в генералното класиране. В съвременния биатлон всичко е възможно - може да си 60-и, може и 1-ви, сподели Илиев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна