Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Донка Байкова: В киселото зеле има много високо съдържание на Витамин С

Донка Байкова
Снимка: БГНЕС
Киселото зеле придобива все повече популярност, заради установените безусловни здравни ефекти. Това коментира в интервю за предаването "Хоризонт до обед" проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диети:

Киселото зеле е традиционен наш продукт за трапезата през зимата. То се използва за салати, за мезета, даже и за бульон, който се използва след преяжданията по празниците през студения период. Като продукт зелето е един чудесен хранителен източник на цялата гама на водно разтворими витамини. Особено киселото зеле има високо съдържание на Витамин С. Цялата група витамини от В-комплекс също са представени в киселото зеле.

Цялото интервю с проф. Донка Байкова можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна