Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Плевен изцяло обновен

Снимка: БГНЕС

В Плевен изцяло е обновен Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания. Със съдействието на Общината са инвестирани над 20 000 лв. за оборудването на кабинети и зали за работа с педагози, логопеди и терапевти. Социалните услуги ползват деца и млади хора на възраст от 3 до 18 години. Уютни и с много вкус специално за нуждите на тези деца са подредени пет кабинета и три зали с всичко необходимо за ежедневните им занимания. Децата имат занимания за физическо укрепване, а педагози и логопеди вече имат всички нови технологии на разположение за индивидуални и групови дейности, но безспорно най-любимата терапия е хипотерапията.

Собствениците на конната база за езда в село Рибен я предоставят безплатно за хипотерапията, разказва Десислава Дескова:

Проектът за двигателно-социална рехабилитация чрез терапевтична езда е резултат от комплексни усилия и подкрепа, тъй като базата в село Рибен, която се ползва, е предоставена от собствениците за безплатно ползване. Открит и закрит манеж се ползват. Има обучен човек, който води коня, а финансирането по програма "Спорт за по-добър живот на децата“ поема транспортните разходи до Рибен и обратно. Ежеседмично се провеждат тези занимания, като различни групи деца се редуват.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Латинка Светозарова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна