Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимира Петрова бие на европейското и се закани да бъде агресивна до края

Станимира Петрова стартира победно на европейското в София
Снимка: БГНЕС

Европейското първенство по бокс за жени в столичната зала "София" стартира успешно за нашите, след като  в категория 54 кг Станимира Петрова победи молдовката Йолия Корол с 3:0 съдийски гласа. Следващата съперничка на Петрова, която е шампионка от световното в Корея през 2014 г., е румънката Лакрамиора Перижок. Тя победи с 3:0 съдийска гласа Дервла Дъфи от Ирландия. Какво бе настроението на Станимира след успеха и какво се закани да направи чуйте от нея:

Станимира Петрова бе единствената българка в първия ден на европейското. Утре на ринга ще се качат две наши състезателки - Севда Асенова в кат. 48 кг имаше малшанса на жребия да срещне още в първия си мач настоящата европейска шампионка  Стелута Дута от Румъния. Втората ни състезателка утре ще бъде Илиана Гълъбова в кат. 64 кг. Тя ще се бие с полякинята Кинга Сива.

10-ото европейско първенство бе официално открито от министъра на спорта Красен Кралев. В него участват над 130 състезателки от 28 държави, българките са 6. Това е първото голямо състезание след игрите в Рио де Жанейро, което дава началото на новия олимпийски цикъл за игрите в Токио през 2020 г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна