Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клинтън с първа публична реч след загубата си на изборите

Шиндзо Абе е първият международен лидер, с когото Тръмп ще се срещне

Снимка: БГНЕС

Първата среща с международен лидер на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп ще е с премиера на Япония Шиндзо Абе. Тръмп ще се срещне с Абе на фона на притесненията за посоката на американската външна политика след встъпването му в длъжност. Токио е ключов съюзник на Вашингтон още от Втората световна война и Шиндзо Абе изрази надежда, че успешното сътрудничество ще продължи.

Хилари Клинтън се появи публично за първи път, след като изгуби изборите от Доналд Тръмп преди седмица. Кандидатът на демократите присъства на благотворително събитие.

Признавам, че не ми беше никак лесно да дойда тук. През последната седмица на няколко пъти исках просто да се сгуша на дивана с хубава книга или кучето ни и повече да не изляза от вкъщи, сподели Клинтън, но призова призова хората да не се отказват от целите си. 

Попзвездата Рики Мартин заяви, че е готов да се опълчи на новоизбрания президент, ако сметне, че правата на хомосексуалистите и латиноамериканците са застрашени.

Нямам представа какво ще се случи в бъдеще с тази страна, само се надявам да е най-доброто, но ще видим. Ако нещата обаче се объркат, аз като член на гей или латино общностите в тази страна, се почувствам застрашен, ще вдигна голям шум.

След победата на Тръмп много представители на гей обществото и други малцинствени групи в Съединените щати се опасяват за правата си заради суровите изявления на Тръмп по време на предизборната му кампания.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна