Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Стойков: Нека първенството почва по-рано

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Спортният директор на „Лукойл Академик“ Тодор Стойков ще направи предложение до ръководството на федерацията първенството да започва по-рано. Вчера „студентите“ разбиха със 105:76 румънския „Стяуа“ и се класира за втората групова фаза на турнира за Купата на ФИБА.

Доволен съм от победата. Все пак кръг преди края на първата групова фаза нашият отбор се класира. Показахме доста стойностна и добра игра. Виждате, че нашият отбор има лице, игра в нападение, игра в защита, което е основното, за да се трупат победи, каза Стойков.

Легендарният баскетболист е на мнение, че в момента „Лукойл“ можеше да играе в Шампионската лига, ако първенството у нас беше започнало по-късно. „Студентите“ бяха надиграни в квалификациите от „Орадея“, а мачовете бяха първи официални за тима този сезон.

Това е нещо, върху което трябва да помислим. Трябва да бъде променено. Аз ще го предложа. Вие също виждате, че ако бяхме почнали по-рано сезона, щяхме да сме много по-добре подготвени. Ще предложа догодина първенството да започне по-рано. Това е за доброто на баскетбола, няма значение дали ние ще играем в евротурнирите, или някой друг български отбор.

Видехте, че нито ние, нито „Рилски спортист“ в първите мачове, които бяха едни от най-важните ни за сезона, бяха срещу сериозни отбори. Ако бяхме изиграли два кръга от първенството, щяхме да изглеждаме по друг начин. Ако мислим за българския баскетбол, първенството трябва да започне по-рано, добави Стойков.

Доволен съм, защото първата ни цел беше да победим „Стяуа“, а втората - да направим една добра разлика, която да ни помогне в следващия мач ние да направим най-доброто решение – да видим дали ще играем за първо място, или ще опитаме да си изберем съперник за следващата фаза. Тази година ние трябва да мислим как да излезем от втората фаза. Нищо друго не ни задоволява, заяви треньорът на тима Тони Дечев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна