Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майкъл Иванов с нов отбор в световното първенство през 2017 година

Майкъл Иванов с нов отбор през 2017
Снимка: личен архив

Майкъл Иванов ще кара в нов отбор през 2017 година. Пилотът от Троян ще се състезава за тима на „Vamo Racing Team“, който ще работи в партньорство с „Honda“ в световния шампионат по мотокрос в клас МХ 2. Съотборник на Иванов ще бъде Ларс Ван Беркел. Освен в шампионата на планетата двамата мотокросисти ще карат и в кръговете на белгийския и холандския шампионат.

Стартовете от световното първенство по мотокрос започват на 25 февруари 2017 година с Гран При на Катар, а седмица по-късно е новата надпревара включена в календара – тази в Индонезия.

Стивън Вандеруеър  - мениджър на отбора : Ние сме много развълнувани да обявим, че през 2017 ще направим стъпка към световното първенство в MX2 с подкрепата от Honda. Нашият нов набор ще включва 19-годишният български пилот Майкъл Иванов и 22-годишният холандец Ларс Ван Беркел. Успоредно участието в Световно първенство, отборът ще се състезава в холандския и белгийския национален шампионат. И двата пилоти са изключително мотивирани да започнат да работят с „Honda“ и „CRF250R“. И двамата са много талантливи и съм сигурен, че ще успеем и в това предизвикателство.

Майкъл Иванов: Много съм щастлив, че подписах договор с „VamoRacing Team“ и че ще бъдем подкрепени от „Honda“. Щастлив съм, че догодина ще направим пълен сезон в клас МХ 2 на световното първенство. Тази зима ще съм в Белгия за да бъда близо до отбора. Това ще ми помогне да се подготвя на 100 процента за новия сезон. Очаквам с нетърпение да се кача и да се състезавам с Honda CRF250R. Много съм развълнувам, че ми предоставихте тази възможност.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна