Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата поиска рестарт на делото срещу Христо Бисеров

| обновено на 24.11.16 в 12:37
Снимка: БГНЕС

До два месеца ще стане ясно дали ще бъде признат окончателно за невинен бившият заместник-председател на 42-рото Народно събрание Христо Бисеров. Днес Върховният касационен съд изслуша финалните пледоарии на защита на Бисеров и на прокуратурата. Самият той не се яви в съда.

На заседание във ВКС прокуратурата поиска съдебният състав да върне на Апелативния съд делото срещу бившия заместник-председател на парламента Христо Бисеров. Според обвинението предишната инстанция е допуснала редица нарушения и поради това делото трябва да започне отначало.

Прокуратурата настоява Бисеров да бъде съден само за неплатени данъци, въпреки че имаше обвинения и за недекларирани валутни сделки.

Делото срещу бившия заместник-председател на Народното събрание и на ДПС тръгна с три обвинения - за неплатени данъци, недекларирани доходи пред Сметната палата и валутно престъпление. След двете оправдателни присъди на първите две съдебни инстанции днес прокуратурата имаше претенции само за неплатените данъци и поиска делото да бъде върнато на Софийския апелативен съд, защото присъдата му била немотивирана.

Защитата на Бисеров опонира на държавното обвинение и поиска от върховните съдии да сложат точка на делото, окончателно оправдавайки клиента й.

Адвокатът на Бисеров Христо Ботев беше лаконичен и на въпрос прокуратурата иска връщане на делото, смятате ли, че има основание за това, той отговори:

Нали го проследихте. Не, разбира се, защото няма основание. Защото основанията са посочени в закона.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна