Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Байрактаров: Ще търсим експерти за широкоформатно правителство

Димитър Байрактаров
Снимка: БГНЕС

Това Народно събрание има потенциал да продължи работата си и да надгражда всичко хубаво, което успяхме да постигнем за две години. Това мнение изрази в предаването "Преди всички" Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт:

43-тият парламент прие една фалирала България със сериозна банкова криза. От тази гледна точка държавата е стабилизирана, а сега отново има нечисти политически сили, за които дестабилизацията на България в изключително сложен геополитически момент е много по-важна. 

Нечистите политически сили, за които властта е единствено важното нещо, са ясни – това са БСП и ДПС, подчерта Байрактаров в отговор на въпрос дали ГЕРБ и Бойко Борисов са сред нечистите сили. 

Ще приемем мандата, защото това е национално отговорно поведение. Не можем да хвърлим страната в хаос и тя да бъде залята от емигранти, което ще срине всички социални системи, обясни Байрактаров.

Ще разговаряме с всички политически сили с изключение на ДПС и ДОСТ, защото те са вредни за България, декларира Димитър Байрактаров и допълни, че ПФ ще призове партиите да посочат експерти, за да се състави широкоформатно правителство:  

Заявките вече са направени от повечето политически сили. Това е достатъчна гаранция за едно парламентарно мнозинство, за да може едно правителство да работи.

Такова правителство според Димитър Байрактаров би имало живот да изтичане на мандата на 43-тото НС.

Цялото интервю на Силвия Великова с Димитър Байрактаров слушайте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна