Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Село Баня – кътче от рая, където чистият въздух, снежните писти и минералната вода ще направят почивката и изживяванията ви незабравими

БНР Новини
Село Баня се намира в Разложката котловина, оградена от три планини и е един от най-известните балнеоложки центрове в благоевградско. На снимката: селото от птичи поглед.
Снимка: БГНЕС

Вероятно повечето от нашите слушатели вече са имали възможността да посетят село Баня, Разложко, но за тези, които не са имали възможност да го направят, предлагаме разговора с кметицата на селото Мария Юрганчева. Поводът да потърсим г-жа Юрганчева в предаването „Денят делово“ беше Студентският празник 8 декември. Оказа се, че село Баня от години е предпочитана дестинация за българските студенти. Чистият въздух, снежните писти на Банско, които са само на 5 км от селото и уникалните минерални извори – 72 на брой – създават тази магия, която винаги връща посетителите обратно.
Обикновено по празниците, особено през зимата, жителите на селото се удвояват, ако за такива се броят и пристигащите туристи. Специално за празника на студентите жителите на с. Баня бяха подготвили куп изненади: запалването на светлините на коледната елха, специално подготвена празнична програма с концерт на открито и още много други.
В края на този месец предстои откриването на най-новия и най-голям хотел в Баня. „Човек, веднъж дошъл в село Баня, винаги се връща отново“ – споделя с гордост кметицата и не пропуска да разкаже за сурвакарската група, която ще обиколи всички хотели на Коледа, както и да покани гостите на селото за традиционния коледен концерт, който ще се състои на 17 декември. Когато планирате почивката си за празниците, не пропускайте и тази възможност!
Целия разговор с Мария Юрганчева можете да чуете в прикачения файл.





Село Баня се намира в Разложката котловина, оградена от три планини и е един от най-известните балнеоложки центрове в благоевградско. На снимката: водният атракцион.   Снимка: БГНЕС


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна