Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва "Лидерска академия" за училищни директори

Снимка: БГНЕС

В зала "Запад" на Народното събрание днес е официалното откриване на проекта "Лидерска академия - квалификация за успешни директори на училища". Организатори са парламентарната комисия по образованието и науката и Съветът на жените в бизнеса в България. Милена Дамянова, която е председател на образователната комисия в парламента, представи инициативата в ефира на "Хоризонт", като подчерта, че една от целите й е да се осъществи връзка между училището и бизнеса:

Една от основните цели на "Лидерската академия" и на програмата, чието начало поставяме днес, е да се разшири мрежата от директори - новатори, директори, които ръководят училището по нов начин - като една успешна компания, която дава добавена стойност за всички - за деца, за родители, за учители, за бизнес и за местна власт. Също трябва да се подчертае, че това е една възможност за среща на бизнеса и училището. По този начин тези директори, които са иновативни, които мислят с една крачка пред останалите, ще поставят началото на едно успешно сътрудничество с водещи компании. 

Милена Дамянова съобщи, че инициативата започва с 23-ма новоназначени директори на училища в София и София-област:

Новоназначени или скоро назначени в последните 3-4 години. Случайност или не, всъщност една част от директорите встъпиха в длъжност точно в деня на влизането в сила на новия закон (за училищното и предучилищното образование - бел. ред.), отбеляза Дамянова и допълни, че разчита този факт като предпоставка за успех на проекта. 

Повече по темата чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна