Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на „Лудогорец“ взе стадиона в Разград за 35 години

Ръководството на „Лудогорец“ взе стадиона за 35 години
Снимка: Радио Шумен

Президентът на „Лудогорец“ Александър Александров подписа договор с кмета на Разград Валентин Василев, с който ръководството на клуба взе на концесия стадиона в града за 35 години.

Според контрактът годишното концесионно възнаграждение, което „Лудогорец“ ще плаща в този период е 14 000 лева, ангажира се още да инвестира в строителството на спортното съоръжение 18 500 000 лева, като срокът за строителните дейности е 10 години. В договора има и еднократна концесионна такса в размер на 10 000 лева.

Това ще е постоянен процес на строеж и подобряване на условията на стадиона, от днес клубът започва много сериозно да инвестира в стадиона, за да отговаря той на изискванията да приемаме дори мачове от елиминационната фаза на турнира. Имаме интерес мачовете, които играем в евротурнирите, да се играят на нашия модернизиран стадион. Най-заинтересовани сме това да се случи максимално бързо и жителите на Лудогорието да имат възможно най-добрите условия да гледат футбол. Цената на билетите няма да се повишава. И в момента привържениците на "Лудогорец" плащат високи цени на билетите, като по този начин показват съпричастност към проекта, за което им благодарим, заяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев.

Днес е много важен ден за Разград и региона, защото подписвайки този документ и осъществявайки този проект, ние не само стъпваме на следващо стъпало от развитието си като клуб, но и вярваме, че това ще се отрази позитивно и на региона като цяло, каза президентът на клуба Александър Александров.

Александров добави, че след приемането на обекта, следва първата фаза от строителните дейности – ремонт на настоящия сектор "В". Той ще стартира в началото на 2017 г. в зависимост от метеорологичните условия. Предварителните разчети сочат, че строежът на този сектор ще продължи 7-8 месеца и ще струва около 8-9 милиона лева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна