Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предимно жени стават жертва на телефонните измамници

Молбата за съдействие при провеждаща се полицейска акция в момента е хит от "репертоара" на престъпниците

Снимка: ОДМВР- Видин

Нови сериозни случаи на телефонни измами в София регистрират в МВР.  Преди ден възрастна жена е дала близо 11 хиляди лева на измамниците.  Днес друга пенсионерка, пък след телефонно обаждане, е изхвърлила от терасата си различни видове валути и голямо количество злато. 

Схемата с помощ на полицията остава една от най често използваните от телефонните измамници. По този начин възрастна жена в столицата е дала днес 11 хиляди рубли, 30 грама злато и друга валута на неизвестен мъж, представил се за полицай. Преди ден при друг случай, пенсионерка от София е хвърлила 11 200 лева през терасата, за да съдейства на полицията. 

При най-големия си "удар" през последните дни, измамниците убедили по телефона жена да им даде близо 40 хиляди лева. Не липсват и куриози, разказват криминалисти. Преди ден близо до Университета по архитектура, строителство и геодезия, неизвестен мъж е помолил жена да пренесе генератор в нейния автомобил. Измамникът обаче поискал и 180 лева от нея, за да плати устройството, тъй като банката не работела. Доверчивата столичанка дала парите, след което мъжът е изчезнал. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна