Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видеооператорът Асен Петров бе открит мъртъв в Белград

| обновено на 10.01.17 в 18:52
Видеооператорът Асен Петров, който беше в неизвестност от няколко дни, е бил открит мъртъв в Белград, според информация, подадена до българските власти. Източници от МВР потвърдиха пред "Хоризонт" информацията като уточниха, че тепърва трябва да се изяснява причината за смъртта. Разследването се води от сръбската полиция.

Асен Петров е бил намерен мъртъв в Белград още на четвърти януари минути преди полунощ, става ясно от информация, получена от Интерпол. В момента тялото му се намира в Съдебна медицина за извършване на процесуално следствени действия. Сигналът за изчезването на българския видеооператор дойде от негови близки преди дни. След като са изгубили връзка с него те помолиха за съдействие в социалните мрежи. Българското министерство на външните работи съобщава, че след като на девети януари са получили информация за изчезването му, посолството ни в Белград веднага е предприело незабавни действия за изясняване на случая.

Все още се проверява информацията за две българки, за които се твърди, че са пътували с намерения мъртъв видеооператор Асен Петров по време на пътуване в Сърбия. Това съобщи в интервю  за "Хоризонт“ посланикът ни в Белград Радко Влайков. Вече пети ден в българското посолство няма официално постъпила информация от сръбските власти за смъртта на мъжа, който беше в неизвестност от края на миналата седмица:

За съжаление, все още не разполагаме с официална информация, която да потвърди смъртта на българския гражданин, по реда, по който е прието в междудържавни отношения да се съобщава за смъртта на гражданин на другата страна. Разполагаме единствено с информация по линия на Интерпол. Още вчера сутринта, в момента, в който сестрата на Асен разпространи широко информацията за това, че нейният брат е изчезнал, моментално се задейства консулската служба да търси информация от сръбска страна.

Цялото интервю с посланик Радко Влайков можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна