Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отварят постоянно трето трасе за товарни автомобили на ГКПП "Дунав мост" 2

| обновено на 25.01.17 в 15:05
Снимка: БГНЕС

Българските и румънските гранични власти се споразумяха на граничния пункт "Дунав мост" 2 да работи постоянно трето трасе за товарните автомобили на изход от страната.

Отделно ще се обработват автомобилите от страни извън Европейския съюз, за да бъде облекчен трафикът. Споразумението е между българските и румънските власти, и бе взето на среща между граничните служби на България и Румъния. Тя бе инициирана след като вчера шофьори блокираха за няколко часа моста, недоволни от бавното преминаване на граничния пункт.

Мерките са следствие на проведения разговор между българския външен министър Даниел Митов и румънския му колега. Според областния управител на Видин Момчил Станков дневният трафик на товарни автомобили на "Дунав мост" 2 се е увеличил с около 200 автомобила на ден след спирането на работата на фериботния комплекс Оряхово.

Трябва да бъде решен инфраструктурно и проблемът в Румъния, тъй като няма да стане за ден или за два, както и организацията на самото движение за вход и за изход, каза по-рано днес Станков в предаването "Преди всички".

За разлика от предходните дни, когато опашката на "Дунав мост" 2 достигаше до 15 км, днес колкона от чакащи автомобили няма.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна