Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Селта“ изхвърли „Реал“ (М) от турнира за купата

Роналдо (вдясно) вкара на "Селта", но "Реал" напуснаха турнира за купата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Селта“ отстрани световния и европейски клубен шампион „Реал“ (Мадрид) от турнира за купата на Испания, след като завърши 2:2 в четвъртфиналния мач-реванш.

В първия  двубой на „Бернабеу“ „Селта“ победи с 2:1 и с общ резултат 4:3 продължава напред.

Още от самото начало на двубоя „Реал“ тръгна да гони изоставането си от преди седмица си и в 26-ата минута Кристияно Роналдо на два пъти тресна гредите. Първо звездата на „Реал“ нацели напречния стълб, след като вратарят Серхио леко отклони кълбото. Отбитата топка бе посрещната отново от Роналдо, който при втория опит улучи страничната греда.

Минута преди края на първата част Данило си отбеляза автогол и даде преднина на „Селта“, а Роналдо изравни с бомбен изстрел от фаул в 62-ата минута.

В 85-ата минута обаче „Селта“ вкара втори гол чрез Ваас, а силите на мадридчани стигнаха само за изравнително попадение на  Лукас Васкес в 90-ата минута.

„Атлетико“ (Мадрид) също се класира за полуфиналите като направи 2:2 като гост на „Ейбар“ и с общ резултат 5:2 продължава напред.

Днес „Барселона“ и „Реал Сосиедад“ ще определят четвъртия полуфиналист. В първия мач каталунците спечелиха като гости с 1:0.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна