Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК ЦСКА 1948 поиска да домакинства срещите си през 2017 година на стадион "Българска армия"

Снимка: БГНЕС
Ръководството на четвъртодивизионния ФК ЦСКА 1948 входира днес писмо в Министерство на младежта и спорта и Национална спортна база, в което изявява желание да домакинства срещите си на стадион "Българска армия".

Искаме да се върнем там, където е нашето място - на стадион "Българска армия". Ние сме отбор на феновете, отбор на честта и достойнството, отбор, чийто футболисти са израснали на този стадион. С оглед променения статут на съоръжението, бихме искали ФК ЦСКА 1948 да изиграе първия си официален мач за 2017 година на 5 март срещу ФК Люлин на стадион "Българска армия", се казва в официално становище на клуба по този повод.

Писмо-заявление на ФК ЦСКА 1948 до Министерство на младежта и спорта и до Национална спортна база:

ДО МИНИСТЪРА НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА ПРОФ. ДАНИЕЛА ДАШЕВА  
ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА НАЦИОНАЛНА СПОРТНА БАЗА Г-Н ПЛАМЕН МАНОЛОВ

ЗАЯВЛЕНИЕ
ОТ "ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦЕНТРАЛЕН СПОРТЕН КЛУБ НА АРМИЯТА 1948" ЕАД
/ФК ЦСКА 1948/,

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДАШЕВА,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МАНОЛОВ,

През лятото на 2016 г., "ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА" АД, беше обявен в несъстоятелност и Министерство на младежта и спорта прекрати договора на дружеството за стадион "Българска Армия". Привържениците на ЦСКА създадоха нов клуб - "ФК ЦСКА 1948" - чиято цел е да съхрани армейските ценности и традициите на най- титулувания български футболен отбор.

ФК "ЦСКА 1948" ЕАД е нов футболен клуб, учреден и управляван от привържениците на обявения в несъстоятелност "ПФК ЦСКА" АД, които са и собственици на новия клуб чрез Сдружение с нестопанска цел "ФК ЦСКА 1948".   

Привържениците на "ФК ЦСКА 1948" заявиха ясно намерение да несъстоятелност Армейски клуб, започвайки възстановят величието на обявения в своето участие от най-ниското ниво на българския футбол - "А" ОФГ - и залагайки като цел завръщане в най-високото ниво на професионалния футбол в България през сезон 2019 г. - 2020 г.

Известно Ви е, че през сезон 2016-2017 г. "ФК ЦСКА 1948" ЕАД се състезава в първенствата на Български футболен съюз в "А" ОФГ София и беше наемател на Националния стадион "Васил Левски". Клубът ни няма задължения, изпълнили сме напълно и в срок ангажиментите си по договор с "Национална Спортна База" ЕАД. Новосформираният отбор, състоящ се от млади български футболисти от школата на ЦСКА, отбеляза забележителен успех по футболните терени в Столицата и завърши безапелационно на първо място в класирането след края на първия полусезон в "А" ОФГ.

С оглед променения статут на стадион "Българска Армия" и обосновката от правителството в оставка, че с промяната на правния режим от публична на  частната държавна собственост ще се разшири кръгът от възможности за по-доброто стопанисване на имота и ще се постигне по-добро и по-ефикасно управление, за да се развият и да се използват активно като спортни имоти, бихме искали изрично да заявим желанието на "ФК ЦСКА 1948" за ползване на стадион "Българска Армия. Молим да ни предоставите възможности и условия за ползване на стадиона.

Заявяваме желанието на "ФК ЦСКА 1948" ЕАД да изиграе първия си официален мач за 2017 г. на 05.03.2017 г. с ФК Люлин на стадион "Българска Армия". Очакваме да ни уведомите за условията, при които бихме могли да ползваме съоръжението и/или цената за наем, която Ви удовлетворява - както за провеждане на футболна среща на 05.03 2017 г., така и за провеждане на всички домакински мачове през 2017 г.

Отправяме предложение за среща, в удобно за Вас време, на която да Ви представим в детайли концепцията ни за развитие на "ФК ЦСКА 1948" ЕАД и да обсъдим възможностите за сътрудничество, включително за сключване на договор за дългосрочно ползване на стадион "Българска Армия".

Ще се радваме на бъдещо сътрудничество и очакваме Вашата навременна реакция!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна