Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неубедителен „Байерн“ (М) излъга „Волфсбург“

„Байерн“ спечели с 1:0 срещу „Волфсбург“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Байерн“ (Мюнхен) се класира за четвъртфиналите в турнира за купата на Германия по футбол, след като спечели неубедително с 1:0 у дома срещу „Волфсбург“.

Баварците, които са рекордьори с 18 купи в турнира, направиха добър старт, като Дъглас Коща откри още в 18-та минута с удар от далечно разстояние.

След това обаче играчите на Карло Анчелоти заиграха лошо и не създадоха достатъчно положения, което изкара на преден план Мануел Нойер. Вратарят спаси чисти положения при удари на Юнус Мали и Даниел Дидави, за да съхрани крехкия аванс на своя тим.

„Арминия“ прекрати приказката за четвъртодивизионния „Астория Валдорф“, след като спечели гостуването си с 5:4 след изпълнение на дузпи.

Том Шюц даде аванс на отбора от Втора Бундеслига в 53-та минута от пряксвободен удар, а Марсел Карл изравни в 78-та след удар с глава при хвърляне от тъч на Паскал Пеловски.

Това изпрати мача в продължение, което пренаписа историята – за първи път в германския футбол беше извършена и четвърта смяна. Това се случи в 117-та минута, когато Бенджамин Хофман замени Маркус Майер за „Валдорф“. В крайна сметка обаче това не помогна на домакините и те изпуснаха две от шестте си дузпи.

„Борусия“ (Мьонхенгладбах) надви с 2:0 „Гройтер Фюрт“ като гост, а „Хамбургер“ победи със същия резултат „Кьолн“ у дома.

Победителите се класираха за следващия кръг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна