Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монако" запази аванса си във Франция

"Монако" победи с 2:1 "Монпелие"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Монако“ се възползва от два ранни гола и победи с 2:1 „Монпелие“ като гост, за да задържи преднината си срещу „Пари Сен Жермен“ в класирането на френското първенство по футбол.

„Пари Сен Жермен“ победиха също с 2:1 „Лил“ в своя мач от междинния 24-ти кръг на Лига 1 и изостават с три точки от първото място.

„Монако“ вкара головете си до средата на първото полувреме. Камил Глик откри резултата в 16-ата минута, когато засече с глава центриране на Тома Лемар, а 4 минути по-късно Килиан Мбапе се възползва от извеждащо подаване на Бенжамен Менди за 2:0.

2 минути след началото на втората част „Монпелие“ намали с гол на 39-годишния Илтон, но домакините не успяха да изравнят, въпреки че завършиха мача с човек повече. Жемерсон получи червен картон в 88-ата минута.

„Пари Сен Жермен“ не позволи на тима от Княжеството да се откъсне с повече от три точки, след като резервата Лукас Моура вкара победния гол срещу „Лил“.

Коравата защита на гостите се пропука в 70-ата минута и Единсон Кавани вкара за 1:0, но Никола де Превие изравни 4 минути преди края на редовното време.

Моура обаче донесе трите точки за своя тим в добавените минути, когато удар на Кавани беше блокиран от Венсан Еняма и топката попадна в краката на бразилеца за добавка.

„Бордо“ пък разгроми с 4:0 „Каен“ и се изкачи на шесто място в класирането.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна