Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дискусия за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година

Дискусия за българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018  година от гледна точка на българския бизнес ще се проведе тази сутрин в Дома на Европа в София. 
Събитието е посветено на десетата годишнина от присъединяването на България към Евросъюза. 

По време на дискусията ще бъдат разгледани приоритетите на Българското председателство, сред които са осигуряването на работни места, растеж и конкурентоспособност; защитата на гражданите; енергиен съюз, насочен към политики на борбата с промените в климата; укрепването на сигурността и правосъдието, и оформянето на ЕС като стабилен актьор на глобалната сцена.
Ще бъдат засегнати и въпроси, свързани с бъдещето на европейския проект, предизвикателствата след Брекзит и нарастващия евроскептицизъм.

В дебата ще участват вицепремиерът Деница Златева, която отговаря за подготовката на председателството в служебното правителство, и външният министър Ради Найденов, евродепутати и представители на бизнес общността.
Организатори са  Европейският съвет за външна политика, Информационното бюро на Европейския парламент и Българският форум на бизнес лидерите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна