Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излезе наръчникът "Да оцелееш като родител"

Излезе наръчникът "Да оцелееш като родител". В предаването "Хоризонт до обед" Красимира Хаджииванова, автор на наръчника и създател на сайта "Майко мила", обяснява причината за появата му:
   

Причината, поради която книгата вече е на пазара, са читателските истории, които ние получаваме всеки ден в сайта, нашите собствени истории, с които стартирахме и в които се припознаха много родители. Просто в един момент решихме, че е добре да излезем извън интернет пространството и да влезем в класическата форма на книгата.

Естествено, че всички оцеляваме като родители, но е много по-лесно и по-приятно да го правиш с малко чувство за хумор и не прекалено взимане насериозно. В крайна сметка родителството е един прекрасен период от живота на хората и ние се опитваме да му предоставим необходимото внимание просто с чувство за хумор и така, с едно намигване.

Красимира Хаджииванова отговори и на въпроса променя ли се родителството:

Моето мнение е, че днешните родители са малко по-самотни, отколкото са били нашите баби и дядовци като родители, дори и още преди тях. Майките много често са самотни, няма с кого да споделят, опитват се да отговорят на всякакъв тип очаквания, бързат, деца, ясли, миене на зъби, докато се завъртиш, е станала вече вечерта... Опитваме се да им покажем, че всички сме на този хал, както се казва, и едно споделяне като че ли облекчава малко нещата.

Интервюто на Савелина Савова с Красимира Хаджииванова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна