Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Голдън Стейд“ с нова загуба в НБА

Ръсел Уестбрук
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация „Голдън Стейт“ допусна две поредни загуби за пръв път от април 2015 година, след като отстъпи пред „Чикаго“ като гост с 87:94 точки.

48 часа, след като паднаха от „Вашингтон“, сега "войните" нямаха отговор и срещу солидната защита на "биковете", а липсата на Кевин Дюрант се усети отчетливо.

Джими Бътлър вкара 22 точки за „Чикаго“, а Боби Портис завърши със 17 точки и рекордните си за сезона 13 борби. Дуайн Уейд пък приключи с 12 точки за домакините.

За „Уориърс“ Стеф Къри вкара 23 точки, а с 13 завърши Клей Томпсън, но и двамата показаха необичайно лоша стрелба от далечно разстояние, като завършиха с едва 3 сполучливи опита от 22 шута.

Новобранецът Маркийс Крис вкара 17 точки за победата на „Финикс“ със 120:103 над гостуващия му „Шарлът“

За тима на „Шарлът“, който имаше аванс от 10 точки в началото на мача, Кемба Уокър завърши с 26 точки, а с 19 остана Марвин Уилямс.

Ръсел Уестбрук отбеляза за трети пореден път повече от 40 точки, но това се оказа недостатъчно за тима на „Оклахома“, който отстъпи със 109:114 пред „Портланд“ като гост.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна