Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите без Григор Димитров за "Купа Дейвис"

Снимка: bgtennis.bg

Капитанът на националния отбор по тенис за мъже за "Купа Дейвис" Тодор Енев обяви състава на отбора за предстоящите мачовете от група III на зона Европа от 5 до 8 април във ваканционно селище "Санта Марина" край Созопол.

Енев ще разчита на Александър Лазов, Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Тихомир Грозданов. Първата ракета на страната Григор Димитров очаквано не е в квартета за срещите от четвъртото ниво на турнира.

Форматът на надпреварата с групова фаза, като победителите от всяка от четирите групи играят един срещу друг, за да определят двата тима, печелещи промоция за Група II за зона Европа/Африка за 2018 година. Двубоите ще се играят на твърди кортове на открито.

В груповата фаза ще вземат участие 15 отбора - България, Албания, Андора Армения, Гърция, Исландия, Ирландия, Косово, Лихтенщайн, Люксемвбург, Македония, Малта, Молдова, Черна гора и Сан Марино.

Съперниците на българите ще станат ясни след изтегляне на официалния жребий на 4 април. Капитанът на националния отбор за мъже Тодор Енев ще направи подготвителен лагер-сбор на националите от 28 март в "Санта Марина", в който ще вземат участие и други млади перспективни състезатели.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна