Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рушаща се сграда в Добрич е опасна за гражданите

Слушателка на "Хоризонт за вас“ информира, че рушаща се сграда в Добрич е опасна за гражданите. По думите на Стела Иванова, почти всеки ден деца играят в сградата и това представлява реална опасност за техния живот и здраве.

Сградата е построена в началото на 80-те години на миналия век за нуждите на Медицинския институт във Варна и желанието на учебното заведение да открие свой филиал в Добрич. В нея са вложени много труд, амбиции, средства и емоции. 30-ина години по-късно от нейната красота не е останало почти нищо. До преди време обитавана от студенти и преподаватели днес в нея се приютяват бездомници, наркомани и деца, търсещи начини да се забавляват често с риск да пострадат.

Стела Иванова живее в непосредствена близост до сградата на бившия медицински институт и почти всеки ден се налага да звъни в полицията, за да потърси съдействие в опитите си да спре децата да играят в сградата:

От пет години се опитвам да направя сградата обезопасена, защото постоянно се качват деца по покривите, правят си селфита, бутат се, играят, танцуват. Това си е ежедневие.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мая Щърбанова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна