Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят на шегата е на особена почит в Габрово

Габрово
Снимка: БГНЕС

Денят на шегата е на особена почит в Габрово - градът, чийто жители са прославени шегобийци. На днешния ден се навършват и 45 години от създаването на Дома на хумора и сатирата.

Целодневната първоаприлска програма в Дома на хумора предвижда забавления за всички възрасти. Входът за посещение на проявите, атракциите и изложбите е безплатен.

В 10 часа с габровски оркестър в музея, събрал хумор от цял свят, ще започне празникът под надслов "45 години смях не стигат“. С архивни кадри рождениците ще припомнят за миналото на Веселата къща, и ще предложат на посетителите да се забавляват със скечове, магично шоу и йога на смеха.

Да излъжеш габровец е като да продадеш на краставичар краставици, казват местните. Както повелява традицията, на днешния ден пускат по някоя опашата невинна лъжа. Пазят ли местните чувството си за хумор, благодарение на което са си спечелили славата на столица на смеха и все така ли са вторачени в сметката?

Много сме добри, много сме икономични. Много смятаме как да направим толкова малко, че да получим толкова много.

Това чувство за хумор малко или много вече е затънало, но мисля, че габровци съумяват да го съхранят - споделиха граждани на Габрово.

С намигване към света и свеж хумор габровци преглъщат делниците си, защото това е начин на оцеляване.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени