Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световната купа по художествена гимнастика в София ще си има кралица

Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 5 до 7 май в „Арена Армеец“, ще си има кралица. Най-красивата гимнастичка ще бъде избрана от присъстващите български и чуждестранни журналисти и фотографи по специално изработени критерии и ще получи специално изработена корона.

Битката за медалите ще започне в петък - 5 май и събота - 6 май с надпреварата за многобой. В неделя са финалите на отделните уреди.

И в това издание любителите на художествената гимнастика ще видят всички звезди в този спорт, както в индивидуалното, така и при ансамблите.България ще бъде представена от Невяна Владинова, Катрин Тасева, Ерика Зафирова, Боряна Калейн и Петя Борисова. Дебют пред родна публика ще направят и момичетата от ансамбъл - жени, с треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска.

За зрителите в залата организаторите и спонсорите на състезанието и този път  са подготвили големи изненади. В станалата вече традиционна томбола ще бъдат разиграни  над 70 награди. Сред подаръците са ваучери за вечери за четирима в луксозни ресторанти, ваучери за фризьори, за месни продукти, бижута, луксозни вина, бяла техника, спортни екипировки, козметични продукти и разбира се, календари със "златните момичета".

За най-големите привърженици на този красив спорт отново ще има специално място, отредено за получаване на автографи от медалистките в състезанието.

Билетите за едно от най-престижните спортни събитие у нас вече са в продажба. Цените  са 5, 10 и 20 лева, като  със закупените билети в залата ще може да влиза по всяко време на състезателния ден.

На 2-ри и 3-ти май ще се проведе международен турнир с участието на гимнастички от цял свят жени индивидуално, девойки индивидуално и девойки ансамбъл. За този турнир входът за "Арена Армеец" е свободен.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна