Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 500 състезатели от 41 страни в „Дан Колов и Никола Петров“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тазгодишното 55-о издание на турнирите по свободна и класическа борба "Дан Колов и Никола Петров" ще бъде най-силното от доста време насам, като заявки за участие на надпреварата събота и неделя в Русе са подали около 500 състезатели от 41 страни, сред които има и олимпийски шампиони.

От българска страна големи отсъстващи поради контузии ще бъдат Елица Янкова при жените и Мирослав Киров в свободната борба.


Световният и европейски шампион в класическата борба от 2013-а година Иво Ангелов, ще се завърне на тепиха през уикенда след едногодишно лечение на контузия и вирусно заболяване. Така при класиците ще участват всички най-добри наши. 
Нововъведението на турнира е дирижираният жребий, който от тази година ще бъде част от всички големи турнири. Той ще бъде оформян от световната ранглиста, което ще стимулира борците от цял свят да се доказват всяка седмица на тепиха. Европейската федерация по борба ще си направи и експеримент в Русе. Специално за турнирите в България ще бъде върнат партерът в класическата борба, като целта на асоциацията е да провери дали това ще доведе до по-резултатни мачове.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна