Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбъл- девойки без медал от турнира в Песаро

Снимка: БФХГ

Ансамбълът ни при девойките завърши на четвърто място във финала с пет чифта бухалки на турнира по художествена гимнастика, съпътстващ на Световната купа в италианския град Пезаро.

Момичетата на Мария Кънчева в състав Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Писова, Биляна Везирска и Бояна Гелова играха добре и бяха оценени с 16.050 точки, но това не достигна за място на почетната стълбичка.

Очертава се изключителна конкуренция за Европейското първенство. На състезанието в Пезаро бяха 22 отбора и част от тях срещаме за първи път в турнирите. Равносметката е 8 отбора с максимална оценка за трудност от 8.00 точки. Всяка неправилна стъпка, може да реши призьорите на Еврошампионата. Остава ни един месец, през който да доизчистим играта си. Ще заложим на работа за артистичност и отработване на рисковите елементи до съвършенство. Момичетата наблюдаваха внимателно конкуренцията, направихме обстоен анализ на грешките. Получихме ценни препоръки от г-жа Кателиева и нашите съдии - Даниела Велчева, Филипа Филипова, Рада Вражева. Съпътстващото състезание към световната Купа в София ще бъде последната ни проверка преди Европейското първенство в Будапеща и целта ни там е да зарадваме публиката, ръководството на БФХГ и целия ни екип с безгрешна игра, заяви след състезанието наставникът Мария Кънчева.

Победител стана отборът на Русия с 16.650 точки, сребърният медал спечели ансамбълът на Израел с 16.350 точки, а бронзовите медали завоюваха представителките на Азербайджан с 16.200 точки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна