Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папка с препоръки за следващия премиер ще връчи Огнян Герджиков в края на мандата си

| обновено на 13.04.17 в 15:05
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че подготвя папка с препоръки, която ще връчи на Бойко Борисов при встъпването му в длъжност начело на новото правителство.  Коментарът на служебния премиер дойде от Босилеград в Сърбия, където той е на посещение днес.
От Босилеград и след срещата с българите тук, Герджиков обясни, че подготвяната папка ще има много препоръки: 
В тази папка ще намерят място и проблемите тук, в Западните покрайнини, и ще ходатайствам пред него да се опита в рамките на своя вече дълъг мандат, ако не всички, то поне част от проблемите да бъдат решени и да бъдат решавани.
За дадената оценка от Борисов, че служебното правителство било слабо, Герджиков каза:
Аз не знам това негово изказване какво е било. Всички държавни мъже сме длъжни да надграждаме и аз смятам, че Бойко Борисов няма да откаже да приеме папката, която аз му подготвям. Втори въпрос е дали и доколко той ще приеме нещата, които аз ще му предложа, но аз съм длъжен да го направя и ще го направя.

Пое ангажимент да съдейства за идеята на българите тук да се постави паметна плоча на помирението между двата народа. Поводът е тъжната 100-годишнина от погрома над Босилеградско: 
Наистина трябва да има помирение. Един знак, на който българската държава има право, за да почете паметта на своите загинали за България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна