Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА спечели с 2:1 срещу 10 от „Локомотив“ (Пд)

ЦСКА-София победи с 2:1 „Локомотив“ (Пд)
Снимка: БГНЕС

ЦСКА-София победи като гост с 2:1 „Локомотив“ (Пловдив) в мач от 28-ия кръг на Първа лига, белязан от скандали около изгонването на футболиста на домакините Парвиз Умарбаев и разправията на спортния директор на "червените" Стойчо Стоилов с фенове на домакините.

Отделно от това, старши треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев започна да псува публиката на „Локомотив“ и си навлече гневната им реакция.

Голяма част от привържениците на домакините бойкотираха срещата в знак на протест срещу слабите игри на отбора и повечето от трибуните останаха празни.

Шефовете на клуба пък решиха Иван Маринов да не води тима в тази среща, за да не ескалира допълнително напрежение, след като се разбра, че помощник-треньорът на "черно-белите" Христо Колев е напуснал, тъй като не е бил съгласен да е в екипа му.

В 11-ата минута Николай Бодуров с глава откри резултата в полза на гостите. 10 минути по-късно отново той уцели гредата.

Домакините обаче не се предадоха и се хвърлиха в атаки. В 35-ата минута Мартин Камбуров отне топката от Рафаел Перез, подаде на Димо Бакалов, който от удобна позиция изравни.

Минута по-късно се стигна до най-спорната ситуация през първата част. Съдията Станислав Ставров изгони Парвиз Умарбаев с мотива, че е ударил Давид Симао.

Домакините обаче протестираха, че играчът на "червените"  е провокирал скандала и не е бил удрян. Давид Симао пък се размина сам с жълт картон.

На почивката се стигна до скандал на Централната трибуна на стадиона между фенове на „Локомотив“ и спортният директор на ЦСКА-София Стойчо Стоилов. Стигна се до размяна на обиди, но охранителите и полицията се намесиха и укротиха ситуацията.

В 71-ата минута Густаво Кулма зонесе трите точки на гостите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени