Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янислав Герчев със сребро във Варшава

Янислав Герчев
Снимка: БГНЕС

Янислав Герчев спечели сребърния медал в категория 60 килограма на Европейското първенство по джудо в полската столица Варшава. Герчев постигна два успеха с ипон в груповата фаза над Сахин Ахмед Каба (Турция) и над Франсиско Гарлигос (Испания), а на полуфиналите той записа нова чиста победа над Амиран Папинашвили (Грузия), макар и след продължение. На финала българинът загуби с "шидо" в 1:14 минута на продължението от руснака Роберт Мшивобадзе. Другият българин в категорията Борислав Янаков загуби още в първия кръг от унгареца Чаба Сабо с "уадза-ри".

В категория 57 килограма при жените Ивелина Илиева завърши на пето място. В мача за бронза тя загуби с "ипон" 20 секунди преди края от Нора Гякова (Косово). Илиева започна с победа над Маргрит Бергстра (Холандия) с "уадза-ри", но във втория кръг тя загуби с "ипон" от французойката Елен Ресево. Така българката трябваше да премине през репешажите, в които записа успех над Тимна Нелсон Леви (Израел) с "уадза-ри", но в спора за бронза падна от Гякова.

Последният от българските представители Ивайло Иванов се класира седми в категория 81 килограма. Иванов започна с две победи над Серхий Кривчач (Украйна) с "ипон" и над Матия Кас (Белгия) с "уадза-ри". В третия кръг той падна от германеца Доминик Ресел с решаващо "уадза-ри" 7 секунди преди края. В първия кръг на репешажите българинът претърпя поражение с "ипон" срещу руснака Аслан Лапинагов. При атака 27 секунди преди края първоначално победата беше присъдена на Иванов, но в последствие съдиите промениха решението си и обявиха съперника за победител.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна