Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнирът по художествена гимнастика, организиран от клуб „Феникс“, със заявка за най-масовия у нас

Снимка: БФХГ

В края на седмицата тренировъчната зала на „Арена Армеец“ ще е домакин на международен турнир по художествена гимнастика, организиран от клуб „Феникс“. 

В надпреварата ще участват над 700 гимнастички от 36 клуба, които са от пет държави, което може би го прави най-масовата проява за тази година у нас в този спорт, заяви председателят на клуба – организатор Красимира Филипова, която е носител на пет медала от световни първенства, дългогодишен съдия и бивш спортен директор на клуб „Левски“.

Това състезание е съвсем друг формат. То е предимно за масовост, но тъй като участват пет държави във високите категории се очертава и като международно.  Състезанието ще се проведе във всички възрасти – жени, девойки старша възраст, девойки младша възраст, девойки от 10 до 12 години, както и деца родени между 2009 и 2011 година. Ще има надпревара и за ансамблови съчетания и за танци от масовата гимнастика. Всички те са обединени в три категории –А, Б и С. Това го прави много масов, защото за всички категории има много желаещи, допълни Филипова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна