Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Слънчев бряг започна премахване на незаконни обекти от Северния плаж

| обновено на 13.05.17 в 18:06
Снимка: БГНЕС

В Слънчев бряг започна събаряне на незаконни преместваеми обекти, които са разположени Северния плаж на комплекса. На акцията присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Новия концесионер на плажа "Слънчев бряг - Север" започна разчистването с премахване на питейни заведения и павилиони за дюнери, като работата ще продължи и утре. Общо 300 незаконни обекта трябва да бъдат премахнати от фирмата, която това лято ще стопанисва плажа. Бърза се, защото след 15-ти май е забранено строителството. Затова след сезона събарянето ще продължи.
Основният мотив за прекратяване на концесията за този плаж беше, че обектите надхвърляха 8 000 квадратни метра. Допустими са 4 600, каза министър Ангелкова. Догодина Северният плаж ще има различен облик, обясни представителят на наемателя адвокат Николай Борисов.
Тези обекти не са наши, каза един от предишните стопани на плажа - Владимир Кисьов:
Приветстваме това нещо  - да ги събарят, макар че новият ни концесионер не знам как ще ги събаря, добре, че Валери Симеонов направи доста остро изказване, та новият концесионер да се вземе в ръце. Нямаме нищо общо. Повечето обекти са на новия ни концесионер, защото навремето част от тях ни бяха наематели.
Подобна акция имаше и през април на централната алея. Търговците твърдят, че след нея наемите са се вдигнали с 2 000 лева, места няма и много от тях ще останат без работа това лято.

Снимка
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна