Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойно убийство в София, стрелецът е арестуван

| обновено на 18.05.17 в 15:19
Снимка: БГНЕС
Неуредени бизнес отношения е една от основните версии, по които работи полицията при разследването на двойното убийство в София. Собственик на строителна фирма застреля двама инвеститори – мъж и жена, в офиса си в квартал "Витоша". При стрелбата е ранен е и служител, който беше откаран в болница в тежко състояние. Стрелецът е арестуван от полицията.

Сигналът за двойното убийство е получен около 10.25 часа в Столичната дирекция на вътрешните работи. Пред "Хоризонт" от СДВР обясниха, че пристигналите на мястото екипи са намерили двама застреляни и трети, тежко ранен.

Малко по-късно беше задържан 57-годишният Драгомир Драгомиров, собственик на строителната фирма, в чийто офис е извършено престъплението.

Главният секретар на МВР Младен Маринов уточни, че версията, по която се работи, не е окончателна. Няма преки свидетели на случилото се, но има хора, които разказали, че малко преди стрелбата, се чували викове от офиса.

Вероятната сума, станала тема на спора, е около 100 000 лева, каза Маринов, според когото данните дотук показват, че убийството не е било предварително планирано. То е извършено със законния пистолет на Драгомиров.

Убитият мъж е с българско и руско гражданство. Той е служител на фирмата. Жената е майка на ранения мъж, който е на 36 години. Той е в реанимацията на болница "Св. Анна" и е с опасност за живота. Предстои му спешна операция, съобщиха от болницата.

Говорителят на лечебното заведение Антон Луков съобщи пред "Хоризонт":

Мъжът има прострелна рана тип "сляпо нараняване", тоест куршумът не е напуснал главата и е заседнал в меките тъкани. Предстои му изключително тежка операция. Да се надяваме, че медиците ще успеят да се справят. Пак повтарям, той е в изключително тежко състояние
.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев отказа да посочи какви са версиите за двойното убийство в София, за да не затрудни следствените действия на прокуратурата. Пред кореспондента на БНР в Брюксел министърът заяви:

Тежък инцидент. Двама души в столицата – и то не се е случвало скоро, така че надявам се да разберем и защо се е случило това нещо. Този човек има ли някакви психически отклонения, или нещо друго. Не мога да кажа, че допускам нещо. Ако кажа, че допускам нещо, прокуратурата веднага ще ме критикува за това, че предпоставям нещата. Едно от нещата, които винаги казвам, и то не само за да се извършват такива битови престъпления, а за тероризма, е контролът над оръжията. Най-лесното и най-бързото нещо в превенцията за тероризма или за такива битови престъпления е оръжието да бъде недостъпно за гражданите.

Повече подробности можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна